Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba zapiekana na cieście francuskim"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 17
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 14
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 17
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 14
Składniki
45 min • Porcja ok. 270 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis na 3 porcje.
Filety rozmrażam i oprószam przy- prawą do ryb. Brokuł dzielę na różyczki i gotuję. Następnie studzę go, rozdrabniam widelcem i mieszam z fetą. Przyprawiam czarnym pieprzem.
Płat ciasta francuskiego dzielę na 3 części. Układam na blaszce z papierem do pieczenia, smaruję roztrzepanym jajkiem.
Rozkładam farsz z brokułu i fety, na nim rybę i wiórki masła, przykrywam paseczkami żółtego sera. Piekę 20-25 min w temp. 190°C. Oprószam kolorowym pieprzem.Źródło: Kobieta i życie