Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak na szybko - wymyśliłam sobie taką rybkę pod pierzynką z majonezu i jajek, bo znudziła mi się smażona w cieście na patelni. Pycha, polecam
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16446
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16446
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Składniki
ok 1 kg rozmrożonych filetów z dowolnej ryby (ja użyłam mintaja) -pokroić na 5 cm kawałki, posolić, popieprzyć, ułożyć połowę w naczyniu do zapiekania, przykryć warstwą drobno pokrojonej cebuli i zapiekać ok 15 minut w temp. 200 stC. Po tym czasie ułożyć na wierzchu tak samo resztę ryby i cebulki, i ponownie zapiekać 15 minut pod przykryciem.
W miseczce roztrzepać 3-4 jajka z 5-6 łyżkami majonezu, musztardą i startym na tarce serem żółtym (ok 10 dkg), i przyprawami -pieprz, wrzywko itp wyłożyć na rybę z cebulką i zapiekać do zrumienienia ok. 15 minut. Podawać posypaną natką pietruszki. Smacznego!