Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak na szybko - wymyśliłam sobie taką rybkę pod pierzynką z majonezu i jajek, bo znudziła mi się smażona w cieście na patelni. Pycha, polecam
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 30
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2274
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 30
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2274
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Składniki
ok 1 kg rozmrożonych filetów z dowolnej ryby (ja użyłam mintaja) -pokroić na 5 cm kawałki, posolić, popieprzyć, ułożyć połowę w naczyniu do zapiekania, przykryć warstwą drobno pokrojonej cebuli i zapiekać ok 15 minut w temp. 200 stC. Po tym czasie ułożyć na wierzchu tak samo resztę ryby i cebulki, i ponownie zapiekać 15 minut pod przykryciem.
W miseczce roztrzepać 3-4 jajka z 5-6 łyżkami majonezu, musztardą i startym na tarce serem żółtym (ok 10 dkg), i przyprawami -pieprz, wrzywko itp wyłożyć na rybę z cebulką i zapiekać do zrumienienia ok. 15 minut. Podawać posypaną natką pietruszki. Smacznego!