Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryżowe kulki z podsmażonym kurczakiem i przyprawą kebab-gyros.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 103
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22305
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 141
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 103
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22305
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 141
Składniki
Udka ugotować lub upiec, obrać i pokroić mięso w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie. Dodać żółty ser, sos, koncentrat i przyprawę. Wszystko razem wymieszać. Ryż ugotować w wodzie z solą i kurkumą. Wyłożyć do dużej miski i gdy będzie jeszcze ciepły brać po trochu do ręki, zrobić zagłębienie w które dodać 2 łyżeczki farszu. Zakleić ryżem dociskając i robić kształt kuli. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać na ciepło ale równie dobrze smakuje na zimno.