Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryżowe kulki z podsmażonym kurczakiem i przyprawą kebab-gyros.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 332
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 55
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1195
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 332
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 55
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1195
Składniki
Udka ugotować lub upiec, obrać i pokroić mięso w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie. Dodać żółty ser, sos, koncentrat i przyprawę. Wszystko razem wymieszać. Ryż ugotować w wodzie z solą i kurkumą. Wyłożyć do dużej miski i gdy będzie jeszcze ciepły brać po trochu do ręki, zrobić zagłębienie w które dodać 2 łyżeczki farszu. Zakleić ryżem dociskając i robić kształt kuli. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać na ciepło ale równie dobrze smakuje na zimno.