Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryżowe kulki z podsmażonym kurczakiem i przyprawą kebab-gyros.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 402
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1354
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25367
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 402
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1354
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25367
Składniki
Udka ugotować lub upiec, obrać i pokroić mięso w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie. Dodać żółty ser, sos, koncentrat i przyprawę. Wszystko razem wymieszać. Ryż ugotować w wodzie z solą i kurkumą. Wyłożyć do dużej miski i gdy będzie jeszcze ciepły brać po trochu do ręki, zrobić zagłębienie w które dodać 2 łyżeczki farszu. Zakleić ryżem dociskając i robić kształt kuli. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać na ciepło ale równie dobrze smakuje na zimno.