Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryżowe kulki z podsmażonym kurczakiem i przyprawą kebab-gyros.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11828
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16012
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5057
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11828
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16012
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5057
Składniki
Udka ugotować lub upiec, obrać i pokroić mięso w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie. Dodać żółty ser, sos, koncentrat i przyprawę. Wszystko razem wymieszać. Ryż ugotować w wodzie z solą i kurkumą. Wyłożyć do dużej miski i gdy będzie jeszcze ciepły brać po trochu do ręki, zrobić zagłębienie w które dodać 2 łyżeczki farszu. Zakleić ryżem dociskając i robić kształt kuli. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać na ciepło ale równie dobrze smakuje na zimno.