Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy i delikatny schab ,przyrządzony w przełamanych smakach ,to pyszne danie obiadowe.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1869
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5682
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5661
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1869
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5682
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5661
Składniki
Przygotowanie marynaty :Czosnek przecisnąć przez praskę,dodać sos sojowy ,3 łyżki oleju,zioła prowansalskie, wszystko dokładnie wymieszać.Jeżeli ktoś nie chce przygotowywać marynaty może kupić klasyczną w płynie.Schab delikatnie rozbić,zanurzyć w marynacie na 3 godz.
Morele i żurawinę umyć,morele pokroić w kostkę , zalać winem,odstawić .
Cebulę obrać , pokroić w piórka.Pieczarki obrać pokroić.Pomidory suszone pokroić.
W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć zamarynowany schab z obu stron.Obsmażone plastry wyjąć.
Do tego tłuszczu dodać cebulę ,smażyć chwilę ,dodać pieczarki ,doprawić solą i pieprzem ,smażyć 5 min.
Dodać suszone pomidory,chwilę dusić ,wlać namoczone owoce wraz z winem,dodać obsmażony schab ,liść laurowy , ziele angielskie ,szczyptę oregano i całość dusić 30 min.Następnie doprawić przecierem pomidorowym oraz śmietaną ,bazylią i jeszcze chwilę wszystko razem dusić.Podawać z frytkami lub ziemniakami pod inną postacią.