Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy i delikatny schab ,przyrządzony w przełamanych smakach ,to pyszne danie obiadowe.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 242
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1189
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 242
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1189
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Składniki
Przygotowanie marynaty :Czosnek przecisnąć przez praskę,dodać sos sojowy ,3 łyżki oleju,zioła prowansalskie, wszystko dokładnie wymieszać.Jeżeli ktoś nie chce przygotowywać marynaty może kupić klasyczną w płynie.Schab delikatnie rozbić,zanurzyć w marynacie na 3 godz.
Morele i żurawinę umyć,morele pokroić w kostkę , zalać winem,odstawić .
Cebulę obrać , pokroić w piórka.Pieczarki obrać pokroić.Pomidory suszone pokroić.
W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć zamarynowany schab z obu stron.Obsmażone plastry wyjąć.
Do tego tłuszczu dodać cebulę ,smażyć chwilę ,dodać pieczarki ,doprawić solą i pieprzem ,smażyć 5 min.
Dodać suszone pomidory,chwilę dusić ,wlać namoczone owoce wraz z winem,dodać obsmażony schab ,liść laurowy , ziele angielskie ,szczyptę oregano i całość dusić 30 min.Następnie doprawić przecierem pomidorowym oraz śmietaną ,bazylią i jeszcze chwilę wszystko razem dusić.Podawać z frytkami lub ziemniakami pod inną postacią.