Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na obiad lub kolacje, szybkie i latwe w przygotowaniu.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1126
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1126
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
Składniki
Jablko kroimy w plastry, cebulke w piorka, dajemy na patelnie, na rozgrzane maslo i smazymy ok 5 minut pod przykryciem z dodatkiem Kucharka. Nastepnie zgarniamy jablko i cebulke na jedna strone patelni, a na pozostalej jej czesci (uzupelniamy maslo) smazymy oczyszczona, dokladnie umyta watrobke, ktora wczesniej panierujemy w dowolnej mace (ja uzylam pszennej) . Robimy to pod przykryciem, gdyz watrobka bedzie "wybuchala" podczas smazenia. Przewracamy ja po 3 minutkach na druga strone, dajemy na gore jabluszko z cebulka i jeszcze 3 minutki smazymy. Uwaga : watrobki nie solimy do smazenia - solimy, pieprzymy ja dopiero na talerzu. Watrobki drobiowej nie kroimy! Pyszne wraz z bagietka, lub do obiadu - z ziemniaczkami puree. Smacznego zycze slicznie :-)