Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to gości na moim wigilijnym stole od ponad 30 lat. Inspirację zaczerpnęłam z publikacji "Polska wigilia" Hanny Szymanderskiej. Przepis lekko zmodyfikowałam.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 100
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 22
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 111
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3809
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 426
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 295
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 100
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 22
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 111
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3809
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 426
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 295
Składniki
Grzyby zalewam gorącą wodą. Gotuję 30 minut.
Ugotowane grzyby odcedzam, studzę. Układam w naczyniu i zalewam mlekiem. Odstawiam na minimum godzinę.
Grzyby wyjmuję z mleka. Oprószam solą i pieprzem. Panieruję w mące, jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
Usmażone grzyby przekładam do ogrzanego naczynia w którym serwuję na stół.