Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to gości na moim wigilijnym stole od ponad 30 lat. Inspirację zaczerpnęłam z publikacji "Polska wigilia" Hanny Szymanderskiej. Przepis lekko zmodyfikowałam.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35884
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1262
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1778
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35884
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1262
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1778
Składniki
Grzyby zalewam gorącą wodą. Gotuję 30 minut.
Ugotowane grzyby odcedzam, studzę. Układam w naczyniu i zalewam mlekiem. Odstawiam na minimum godzinę.
Grzyby wyjmuję z mleka. Oprószam solą i pieprzem. Panieruję w mące, jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
Usmażone grzyby przekładam do ogrzanego naczynia w którym serwuję na stół.