Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to gości na moim wigilijnym stole od ponad 30 lat. Inspirację zaczerpnęłam z publikacji "Polska wigilia" Hanny Szymanderskiej. Przepis lekko zmodyfikowałam.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336617
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3638
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422736
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2459
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336617
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3638
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422736
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2459
Składniki
Grzyby zalewam gorącą wodą. Gotuję 30 minut.
Ugotowane grzyby odcedzam, studzę. Układam w naczyniu i zalewam mlekiem. Odstawiam na minimum godzinę.
Grzyby wyjmuję z mleka. Oprószam solą i pieprzem. Panieruję w mące, jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
Usmażone grzyby przekładam do ogrzanego naczynia w którym serwuję na stół.