Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smażony makaron z grzybami mun"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5190
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34462
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2120
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113794
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5190
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34462
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2120
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113794
Składniki
Suszone grzyby mun namocz w rondelku z gorącą wodą, po czym zagotuj.
Chiński makaron ryżowy przelej wrzątkiem i poczekaj, aż napęcznieje.
Obraną cebulę posiekaj, a cukinię pokrój w słupki. Podsmaż na rozgrzanym oleju sezamowym.
Dorzuć poszatkowane miękkie grzyby mun i makaron. Po chwili smażenia wbij jajka i energicznie wymieszaj.
Na koniec dopraw potrawę sosem sojowym, pieprzem oraz ziołami i posyp sezamem.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję:250. Stopień trudności: średnie
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z KRAPKOWIC</strong>Źródło: Telemax