Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smażony makaron z grzybami mun"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1690
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 30
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1583
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1690
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 30
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1583
Składniki
Suszone grzyby mun namocz w rondelku z gorącą wodą, po czym zagotuj.
Chiński makaron ryżowy przelej wrzątkiem i poczekaj, aż napęcznieje.
Obraną cebulę posiekaj, a cukinię pokrój w słupki. Podsmaż na rozgrzanym oleju sezamowym.
Dorzuć poszatkowane miękkie grzyby mun i makaron. Po chwili smażenia wbij jajka i energicznie wymieszaj.
Na koniec dopraw potrawę sosem sojowym, pieprzem oraz ziołami i posyp sezamem.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję:250. Stopień trudności: średnie
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z KRAPKOWIC</strong>Źródło: Telemax