Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z sosem pomidorowo śmietanowym z mozzarellą.

Spaghetti z sosem pomidorowo śmietanowym z mozzarellą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 2273

Dodano:

Odsłon: 2241

Dzisiaj polecam spaghetti z sosem pomidorowo-śmietanowym z mozzarellą i listkami świeżej bazylii. Danie bezmięsne i bardzo szybkie w wykonaniu. Polecam serdecznie i życzę smacznego !!!

Składniki

  • Makaron spaghetti 500g.
  • Przecier pomidorowy 30 % mały słoik.
  • Masło 80 g.
  • Śmietanka 30% 330 ml.
  • Czosnek 3 ząbki.
  • Mozzarella w kulce 1 szt.
  • Oregano łyżka do herbaty.
  • Cukier 1 łyżka do herbaty.
  • Bazylia świeża kilka listków.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Spaghetti z sosem pomidorowo śmietanowym z mozzarellą.

Przygotowanie

  1. Na początek zaczynamy od nastawienia wody na makaron, gdy się zagotuje wrzucamy makaron i gotujemy al dente:), odcedzamy.
    Następnie rozgrzewamy patelnię i wrzucamy masło wraz z posiekanym czosnkiem, podsmażamy krótką chwilę, następnie dorzucamy przecier, oregano, pieprz i cukier, mieszamy i zalewamy śmietanką.
    Całość redukujemy aż sos zrobi się gęsty i jednolity.
    Na koniec solimy do smaku i dorzucamy makaron, mieszamy i gotowe.
    Makaron oklejony sosem wykładamy na talerz i dodajemy na górę cienkie plastry mozzarelli wraz z listkami bazylii.
    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 16 września 2019 Od takiego makaronu to jestem uzależniona :)))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń