Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój przepis na te schaboszczaki dostałam od koleżanki w sanatorium. Tak przygotowane kotlety są bardzo smaczne kruche a mięsko delikatne. Polecam
patelnia, tłuczek, naczynie wyższe , widelec, deska do krajania,
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3334
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 823
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3334
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 823
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 82
Składniki
Schabowe oczyścić, lekko rozbić , umyć i osuszyć . Jajka rozbełtać w wyższym naczyniu dodać sól , pieprz , majonez oraz sok z cytryny . Dokładnie wymieszać włożyć schabowe i odłożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia schabowe panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu z każdej strony na złoty kolor. Smacznego.
Przygotowane schabowe odłożyć do lodówki.
Panierować w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym smalcu.
Gotowe schaboszczaki do spożycia.