Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój przepis na te schaboszczaki dostałam od koleżanki w sanatorium. Tak przygotowane kotlety są bardzo smaczne kruche a mięsko delikatne. Polecam
patelnia, tłuczek, naczynie wyższe , widelec, deska do krajania,
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 317
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4401
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1863
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3628
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31091
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 317
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4401
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1863
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3628
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31091
Składniki
Schabowe oczyścić, lekko rozbić , umyć i osuszyć . Jajka rozbełtać w wyższym naczyniu dodać sól , pieprz , majonez oraz sok z cytryny . Dokładnie wymieszać włożyć schabowe i odłożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia schabowe panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu z każdej strony na złoty kolor. Smacznego.
Przygotowane schabowe odłożyć do lodówki.
Panierować w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym smalcu.
Gotowe schaboszczaki do spożycia.