Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój przepis na te schaboszczaki dostałam od koleżanki w sanatorium. Tak przygotowane kotlety są bardzo smaczne kruche a mięsko delikatne. Polecam
patelnia, tłuczek, naczynie wyższe , widelec, deska do krajania,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3381
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1435
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2165
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3381
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1435
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2165
Składniki
Schabowe oczyścić, lekko rozbić , umyć i osuszyć . Jajka rozbełtać w wyższym naczyniu dodać sól , pieprz , majonez oraz sok z cytryny . Dokładnie wymieszać włożyć schabowe i odłożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia schabowe panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu z każdej strony na złoty kolor. Smacznego.
Przygotowane schabowe odłożyć do lodówki.
Panierować w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym smalcu.
Gotowe schaboszczaki do spożycia.