Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka z kapusty włoskiej i porzeczek

Surówka z kapusty włoskiej i porzeczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 382 Ocena: 17840

Dodano:

Odsłon: 6312

Bardzo zdrowa surówka.Wyśmienicie pasuje np do pieczonego drobiu:)

Składniki

  • kapusta włoska, pół główki
  • seler, kawalek lub cały mały
  • porzeczki czerwone, szklanka
  • oliwa z oliwek, 4 łyżki
  • Natka pietruszki
  • curry,cukier, po 1/2 łyżeczki
  • sól, szczypta
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty włoskiej i porzeczek

Przygotowanie

  1. Kapustę obrać z wierzchnich liści,umyć i drobno poszatkować.Seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach,natkę pietruszki posiekać.Połowę porzeczek zmiksować i dodać do nich olej,przyprawić cukrem,curry i solą.Połączyć kapustę,seler i natkę z resztą całych porzeczek,polać sosem i delikatnie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń