Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówkę na grilla można przygotować na wiele sposobów. A co powiesz na połączenie jej z ananasem i papryką? Zobacz nasz przepis na pyszne szaszłyki z karkówki, które wręcz rozpływają się w ustach. Będą hitem każdego grill party.
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6703
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 519
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6703
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 519
Składniki
Przygotuj mięso. Karkówkę oczyść, osusz, a następnie podziel na średniej wielkości kawałki. Każdy z nich posól, popieprz. Oliwę, musztardę i sos sojowy połącz. Dopraw go przeciśniętym przez praskę czosnkiem i kminem rzymskim. Mięso natrzyj z każdej strony. Umieść je w lodówce na minimum godzinę, a najlepiej całą noc.
Ananasa obierz, pokrój w plastry, a następnie w ćwiartki. Paprykę oczyść, osusz i pokrój w podobny sposób. Skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. Odstaw na 10 minut.
Teraz przygotuj patyczki i układaj na przemian: mięso, ananas, papryka, mięso, ananas, aż składniki się skończą.
Szaszłyki piecz na ruszcie albo patelni grillowej. Wystarczy 15-20 minut, co jakiś czas obracając. Tak przygotowane danie dobrze smakuje z sosem tzatziki.