Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówkę na grilla można przygotować na wiele sposobów. A co powiesz na połączenie jej z ananasem i papryką? Zobacz nasz przepis na pyszne szaszłyki z karkówki, które wręcz rozpływają się w ustach. Będą hitem każdego grill party.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 288
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4322
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 288
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4322
Składniki
Przygotuj mięso. Karkówkę oczyść, osusz, a następnie podziel na średniej wielkości kawałki. Każdy z nich posól, popieprz. Oliwę, musztardę i sos sojowy połącz. Dopraw go przeciśniętym przez praskę czosnkiem i kminem rzymskim. Mięso natrzyj z każdej strony. Umieść je w lodówce na minimum godzinę, a najlepiej całą noc.
Ananasa obierz, pokrój w plastry, a następnie w ćwiartki. Paprykę oczyść, osusz i pokrój w podobny sposób. Skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. Odstaw na 10 minut.
Teraz przygotuj patyczki i układaj na przemian: mięso, ananas, papryka, mięso, ananas, aż składniki się skończą.
Szaszłyki piecz na ruszcie albo patelni grillowej. Wystarczy 15-20 minut, co jakiś czas obracając. Tak przygotowane danie dobrze smakuje z sosem tzatziki.