Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo fajny pomysł na zdrowe, pyszne naleśniki
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1323
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1114
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1323
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1114
Składniki
Szpinak blendujemy z mlekiem, maślanką i wodą mineralną na jednolitą masę, a następnie wbijamy jajko, dodajemy mąkę, olej, cukier puder i szczyptę soli. Wszystkie składniki miksujemy i odstawiamy na 10 minut. Naleśniki smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni (u mnie olej kokosowy).
Gotowe naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami. Porcja dla dwóch osób (8 naleśników) - 4 naleśniki to 400 Kcal