Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo fajny pomysł na zdrowe, pyszne naleśniki
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 51
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2619
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 782
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1557
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14114
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 51
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2619
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 782
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1557
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14114
Składniki
Szpinak blendujemy z mlekiem, maślanką i wodą mineralną na jednolitą masę, a następnie wbijamy jajko, dodajemy mąkę, olej, cukier puder i szczyptę soli. Wszystkie składniki miksujemy i odstawiamy na 10 minut. Naleśniki smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni (u mnie olej kokosowy).
Gotowe naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami. Porcja dla dwóch osób (8 naleśników) - 4 naleśniki to 400 Kcal