Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo fajny pomysł na zdrowe, pyszne naleśniki
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30583
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2261
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30583
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2261
Składniki
Szpinak blendujemy z mlekiem, maślanką i wodą mineralną na jednolitą masę, a następnie wbijamy jajko, dodajemy mąkę, olej, cukier puder i szczyptę soli. Wszystkie składniki miksujemy i odstawiamy na 10 minut. Naleśniki smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni (u mnie olej kokosowy).
Gotowe naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami. Porcja dla dwóch osób (8 naleśników) - 4 naleśniki to 400 Kcal