Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 997
Dodano: 04.07.2018
Odsłon: 13185
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Szpinak blendujemy z mlekiem, maślanką i wodą mineralną na jednolitą masę, a następnie wbijamy jajko, dodajemy mąkę, olej, cukier puder i szczyptę soli. Wszystkie składniki miksujemy i odstawiamy na 10 minut.
Naleśniki smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni (u mnie olej kokosowy).
Gotowe naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami.
Porcja dla dwóch osób (8 naleśników) - 4 naleśniki to 400 Kcal
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

gochna55 06 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Polecam, robię takie same wg przepisu FUTKI Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz