Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo tanie danie w sam raz dla wegan, wegetarian i nie tylko. Sos z nutą cytryny i czosnku dodaje temu daniu świeżości i lekkiej ostrości przełamanej ziołowo słodkim smaku ziemniaka bogatego w karoten w asyście tymianku.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22718
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 168
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 499
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22718
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 168
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 499
Składniki
Ziemniaki obrać ze skórek. i pokroić w nierównomierne frytki. Frytki rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko skroić oliwą, masło postrzępić w różne miejsca, doprawić do smaku pieprzem ziołowym, solą, suszonym tymiankiem. Frytki piec w piekarniku w temperaturze 210 stopni Celsjusza przez 20 minut.
Sos jogurtowo-czosnkowy: Ogórka obrać ze skóry i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Czosnek zgnieść nożem, usunąć łupinę i pokroić drobno. Dodać do ogórka, a następnie jogurty naturalne. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym mielonym i sokiem z cytryny. Całość razem wymieszać. Sos podawać z upieczonymi frytkami. Smacznego:)!!!