Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo tanie danie w sam raz dla wegan, wegetarian i nie tylko. Sos z nutą cytryny i czosnku dodaje temu daniu świeżości i lekkiej ostrości przełamanej ziołowo słodkim smaku ziemniaka bogatego w karoten w asyście tymianku.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 901
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6028
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9858
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 901
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6028
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9858
Składniki
Ziemniaki obrać ze skórek. i pokroić w nierównomierne frytki. Frytki rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko skroić oliwą, masło postrzępić w różne miejsca, doprawić do smaku pieprzem ziołowym, solą, suszonym tymiankiem. Frytki piec w piekarniku w temperaturze 210 stopni Celsjusza przez 20 minut.
Sos jogurtowo-czosnkowy: Ogórka obrać ze skóry i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Czosnek zgnieść nożem, usunąć łupinę i pokroić drobno. Dodać do ogórka, a następnie jogurty naturalne. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym mielonym i sokiem z cytryny. Całość razem wymieszać. Sos podawać z upieczonymi frytkami. Smacznego:)!!!