Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry to jedna z najbardziej popularnych potraw w Tajlandii. Jest tania i łatwa w przyrządzeniu.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21614
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21614
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Składniki
Kawałki bakłażana posypać solą i odstawić na 10 minut, tak aby pozbyć się gorzkiego smaku. Po 10 minutach dokładnie opłukać wodą i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Na patelni na dużym ogniu rozgrzać olej (2 łyżki), dodać kurczaka i smażyć przez 3-4 minuty. Wyjąć kurczaka z patelni.
Na patelnię dać 1 łyżkę oleju i smażyć cukinię i bakłażana przez 4-5 minut.
Dodać starty imbir, czosnek, cebulkę dymkę oraz pastę curry. Smażyć przez minutę.
Dodać bulion, mleko kokosowe i sos rybny. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na średnim ogniu przez 10 minut.
Dodać usmażonego kurczaka i potrzymać na ogniu przez 2 minuty.
Dodać sok z limonki, zdjąć z ognia i natychmiast podawać, posypane kolendrą i orzechami.