Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne warzywa z pędami bambusa i grzybkami mun. Proste do wykonania danie. pełne chińskich smaków.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30822
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3593
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3239
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1101
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30822
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3593
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3239
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1101
Składniki
Orzeszki ziemne krótko prażymy na suchej patelni. Wsypujemy warzywa, kurkumę, papryczkę i minutę przesmażamy , cały czas mieszając. Dodajemy mleko kokosowe i dusimy na niewielkim ogniu niecałe 7 minut. Całość doprawiamy sosem ostrygowym, solą i pieprzem. Gotujemy teraz na dużym ogniu około 3-5 minut do odparowania. Podajemy z ryżem, makaronem lub tak jak ja z kluskami śląskimi.