Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w kapuście

Żeberka w kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 352 Ocena: 4782

Dodano:

Odsłon: 2199

danie o wyrazistym smaku, polecam

Składniki

  • żeberka wieprzowe 1 kg
  • kapusta kiszona 50-60 dag
  • pieczarki 50 dag
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • smalec
  • sól, pieprz, kminek, liść laurowy, sos sojowy
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. żeberka umyć, pokroić na porcje, posolić, natrzeć czosnkiem i solą, skropić sosem sojowym, odstawić na kilka godzin,
    2. rozgrzać odrobinę smalcu, obsmażyć mięso na rumiano, podlać wodą, dusić ok 30 min,
    3. kapustę przepłukać wodą, lekko obgotować,
    4. cebulę pokroić w półplasterki, poddusić na oleju, dodać pokrojone pieczarki, smażyć do odparowania płynu, dodać kapustę, wrzucić kminek, kiść laurowy, włożyć mięso, dusić do miękkości, doprawić solą i pieprzem,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń