Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
1. żeberka umyć, pokroić na porcje, posolić, natrzeć czosnkiem i solą, skropić sosem sojowym, odstawić na kilka godzin, 2. rozgrzać odrobinę smalcu, obsmażyć mięso na rumiano, podlać wodą, dusić ok 30 min, 3. kapustę przepłukać wodą, lekko obgotować, 4. cebulę pokroić w półplasterki, poddusić na oleju, dodać pokrojone pieczarki, smażyć do odparowania płynu, dodać kapustę, wrzucić kminek, kiść laurowy, włożyć mięso, dusić do miękkości, doprawić solą i pieprzem, smacznego