Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa z serii jednogarnkowej. Duszone żeberka z kiszoną kapustą. Zachciało nam się i żeberek i kapusty duszonej . Takiej podobnej do wigilijnej. Ale jakoś dzisiaj leniwa jestem. Więc wymyśliłam potrawę z serii jednogarnkowej.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 338
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 1145
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 62
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 69
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 338
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 1145
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 62
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 69
Składniki
Kapustę opłukać i poszatkować.
Żeberka podzielić na kawałki
Cebulę, boczek i czosnek pokroić. Wyłożyć do brytfanny. Wysypać na to suszone grzyby.
Wyłożyć kapustę, posypać pieprzem , warzywkiem.
Wyłożyć na kapustę żeberka osypane z obu stron przyprawą.
Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika na trzy godziny w temp. 150 stopni. W tak zwanym międzyczasie zaglądać i jeśli potrzeba lekko wymieszać i podlać wodą w niewielkiej ilości. W trzeciej godzinie można zwiększyć temperaturę do 180 stopni. Jeżeli wydaje nam się, ze kapusta jest za kwaśna, można dodać kilka łyżek miodu i wymieszać dokładnie z podduszoną kapustą
Podać z ziemniakami albo żytnim lub razowym chlebem. Smacznego!!!