Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa z serii jednogarnkowej. Duszone żeberka z kiszoną kapustą. Zachciało nam się i żeberek i kapusty duszonej . Takiej podobnej do wigilijnej. Ale jakoś dzisiaj leniwa jestem. Więc wymyśliłam potrawę z serii jednogarnkowej.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2220
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2107
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2220
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2107
Składniki
Kapustę opłukać i poszatkować.
Żeberka podzielić na kawałki
Cebulę, boczek i czosnek pokroić. Wyłożyć do brytfanny. Wysypać na to suszone grzyby.
Wyłożyć kapustę, posypać pieprzem , warzywkiem.
Wyłożyć na kapustę żeberka osypane z obu stron przyprawą.
Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika na trzy godziny w temp. 150 stopni. W tak zwanym międzyczasie zaglądać i jeśli potrzeba lekko wymieszać i podlać wodą w niewielkiej ilości. W trzeciej godzinie można zwiększyć temperaturę do 180 stopni. Jeżeli wydaje nam się, ze kapusta jest za kwaśna, można dodać kilka łyżek miodu i wymieszać dokładnie z podduszoną kapustą
Podać z ziemniakami albo żytnim lub razowym chlebem. Smacznego!!!