Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do dań głównych, jednak jako samodzielne danie z dipem czosnkowym, również prosi się o dokładkę
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15797
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4776
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 487
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15797
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4776
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 487
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki, lekko obgotowujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy, polewamy roztopionym masłem, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy 25 minut w 180°C (termoobieg), często mieszamy. Podajemy osączone na papierowym ręczniku.