Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna babka marmurkowa pięknie prezentuje się na stole. Babkę możemy polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą.
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 131
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 131
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier. Na koniec dodajemy żółtka. Na mniejszych obrotach miksera dodajemy 2,5 szklanki mąki i proszek do pieczenia. Dalej ubijając dodajemy olej i wodę. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 3 łyżki mąki,a do drugiej kakao. Foremkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy łyżką na przemian jasne, ciemne. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
Ciasto oszczędne
Desery
Bułeczki z malinami
Desery
Sernik z kaszą manną i truskawkami
Desery
Bułki drożdżowe z truskawkami
Ciasto oszczędne
Czemu ten deser to ciasto oszczędne? Bo do jego przygotowania możesz wykorzys...
Odsłon: 437
Bułeczki z malinami
Delikatne, pulchne, proste w przygotowaniu i przede wszystkim malinowe… Ten w...
Odsłon: 65