Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna babka marmurkowa pięknie prezentuje się na stole. Babkę możemy polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą.
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 156
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 223
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 156
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 223
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier. Na koniec dodajemy żółtka. Na mniejszych obrotach miksera dodajemy 2,5 szklanki mąki i proszek do pieczenia. Dalej ubijając dodajemy olej i wodę. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 3 łyżki mąki,a do drugiej kakao. Foremkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy łyżką na przemian jasne, ciemne. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)