Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna babka marmurkowa pięknie prezentuje się na stole. Babkę możemy polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 578
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11752
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13494
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2748
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 578
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11752
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13494
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2748
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier. Na koniec dodajemy żółtka. Na mniejszych obrotach miksera dodajemy 2,5 szklanki mąki i proszek do pieczenia. Dalej ubijając dodajemy olej i wodę. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 3 łyżki mąki,a do drugiej kakao. Foremkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy łyżką na przemian jasne, ciemne. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)