Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna babka marmurkowa pięknie prezentuje się na stole. Babkę możemy polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456775
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1205
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456775
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1205
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier. Na koniec dodajemy żółtka. Na mniejszych obrotach miksera dodajemy 2,5 szklanki mąki i proszek do pieczenia. Dalej ubijając dodajemy olej i wodę. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 3 łyżki mąki,a do drugiej kakao. Foremkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy łyżką na przemian jasne, ciemne. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)