Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity przepis na biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia. Ciasto jest puszyste i nie opada. Zobaczcie jak łatwo je przygotować.
Tortownica o średnicy 24 cm
Białka jajek oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Gdy masa będzie gęstnieć dodaj cukier i miksuj do momentu, aż całkowicie się nie rozpuści. Następnie dodawaj po jednym żółtku nie przerywając ubijania. Gdy składniki się połączą wsyp przesiane przez sito mąki i całość delikatnie wymieszaj.
Tortownice natłuść masłem i obsyp mąką lub bułką tartą. Przelej masę i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 40 minut, do suchego patyczka.
Witam Kochani, chyba wielu z Was zgodzi się, że domowy chleb, jego zapach roz...
Odsłon: 22888
Na święta zjeżdża się cała rodzina? W takim razie będzie ci potrzebny przepis...
Odsłon: 13242
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 23
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 55
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 85
Dzisiej idziemy w innym kierunku, ponieważ głównym składnikiem jest melon, kt...
Odsłon: 98
Bardzo fajny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Nic się nie zmarnuje, a...
Odsłon: 91
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 23
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 55
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 85
Dzisiej idziemy w innym kierunku, ponieważ głównym składnikiem jest melon, kt...
Odsłon: 98
Bardzo fajny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Nic się nie zmarnuje, a...
Odsłon: 91
Składniki
Białka jajek oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Gdy masa będzie gęstnieć dodaj cukier i miksuj do momentu, aż całkowicie się nie rozpuści. Następnie dodawaj po jednym żółtku nie przerywając ubijania. Gdy składniki się połączą wsyp przesiane przez sito mąki i całość delikatnie wymieszaj.
Tortownice natłuść masłem i obsyp mąką lub bułką tartą. Przelej masę i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 40 minut, do suchego patyczka.
Przepisy Desery
Desery
Rabarbarowe ciasto a - la tarta
Desery
zielone jabłuszko
Desery
Drożdżówki z jagodami i porzeczką
Desery
Sernik z czekoladą
Rabarbarowe ciasto a - la tarta
Polecam smaczne , proste ciasto rabarbarowe . Ciasto pieczone w foremce do ta...
Odsłon: 28
zielone jabłuszko
u mnie może trochę mniej zielone bo nie miałam agrestowych galaretek i dodała...
Odsłon: 113