Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity przepis na biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia. Ciasto jest puszyste i nie opada. Zobaczcie jak łatwo je przygotować.
Tortownica o średnicy 24 cm
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 28
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2273
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 28
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2273
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Składniki
Białka jajek oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Gdy masa będzie gęstnieć dodaj cukier i miksuj do momentu, aż całkowicie się nie rozpuści. Następnie dodawaj po jednym żółtku nie przerywając ubijania. Gdy składniki się połączą wsyp przesiane przez sito mąki i całość delikatnie wymieszaj.
Tortownice natłuść masłem i obsyp mąką lub bułką tartą. Przelej masę i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 40 minut, do suchego patyczka.