Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny biszkopt z nutką czekoladową.....
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15138
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15138
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę,dodać obie mąki,proszek do pieczenia,delikatnie wymieszać,wylać na blaszkę,piec 30 minut
Krem czekoladowy:Czekolady rozpuścić każdą osobno w kąpieli wodnej,żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody,śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixami,dodać ostudzoną żelatynę i całość podzielić na dwie części.Do jednej dodać rozpuszczoną czekoladę gorzką do drugiej czekoladę białą.Na biszkopt położyć krem ciemny następnie biały.Posypać startą czekoladą lub posypać kakao. Smacznego!