Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23118
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23118
Składniki
Przygotować biszkopt ; ubić białka z 4 jaj, dodać żółtka i cały czas miksując dodawać pozostałe składniki. Masę biszkoptową wylać do tortownicy i piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Biszkopt po upieczeniu ostudzić.
Przygotować masę: masło zmiksować na biały puch, dodać1 całe jajko i żółtka ,dalej miksować. Następnie dodać serki wymieszać, dodać mleko w proszku. Dalej miksować. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną we wrzątku. Kawę cappuccino rozpuścić w szklance gorącej wody. Nasączyć tą kawą upieczony biszkopt. Na to wylać połowę masy, potem układać namoczone w kawie biszkopty, na to wylać resztę masy .Całość posypać kakao.