Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotny, aromatyczny, z cynamonowym twistem i maślaną kruszonką.....
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2750
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6410
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2750
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6410
Składniki
Składniki kruszonki połączyć ze sobą, rozcierając palcami, aż powstaną grudki. Wstawić do lodówki.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Formę keksówkę (23x12 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
W dużej misce wymieszać suche składniki ciasta. W osobnej misce wymieszać pure dyniowe, jajka, esencję waniliową, sok pomarańczowy i olej.
Do mokrych składników stopniowo dodawać suche, mieszając, aż wszystko dobrze się połączy.
1/3 szklanki brązowego cukru wymieszać z dwiema łyżeczkami cynamonu. Do przygotowanej formy wylać połowę ciasta, posypać cynamonowym cukrem, wyłożyć pozostałą część ciasta. Wierzch posypać kruszonką.
Ciasto piec przez około godzinę (lub do suchego patyczka). Po upieczeniu zostawić w formie przez około pół godziny, a następnie przełożyć na kratkę i zostawić do całkowitego ostygnięcia.