Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak zrobić niesamowite ciasteczka w kształcie ziaren kawy. Ten specjał przypadnie do gustu osobom, które nigdy nie mają dość napoju z kofeiną. Ciastka wychodzą chrupkie na zewnątrz i miękkie w środku, po prostu rozpływają się w ustach.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 351
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 47
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 369
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 811
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 351
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 47
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 369
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 811
Składniki
W miseczce rozpuść kawę z wrzątkiem, wymieszaj i odstaw. Przesiej obie mąki z kakao, proszkiem do pieczenia oraz solą i także odstaw. W dużej misce utrzyj masło z cukrem pudrem, aby stało się puszyste. Dodaj żółtka i mieszaj do całkowitego połączenia składników. Następnie dodaj kawę i nadal ubijaj. Powoli zacznij dodawać sypkie składniki i mieszaj ciasto, by stało się gęste i jednolite. Zawiń ciasto folią spożywczą i wstaw do lodówki na 20-30 minut.
Po tym czasie wyjmij ciasto z lodówki. Nabieraj ciasto po łyżeczce i dłońmi formuj owalne kształty. Układaj miniciasteczka na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i nożem lub wykałaczką nacinaj wgłębienia wzdłuż owalu ciastka. Wstaw blachę z ciastkami do pieca nagrzanego do 170°C na ok. 12 minut. Następnie wystudź i podawaj.