Do góry

Desery Przepis na:

ciasto cappucino

ciasto cappucino

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 50

Dodano:

Odsłon: 266

smacznego

Składniki

  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • 8 łyżek mąki krupczatki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka kakao
  • 25 dag mrożonych wiśni
  • 2 galaretki wiśniowe
  • 2 torebki cappuccino czekoladowego
  • 4 op. bitej śmietany (śnieżki)
  • pół litra mleka
  • 2 i pół łyżki żelatyny
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
ciasto cappucino

Przygotowanie

  1. Biszkopt: ubij białka na sztywno. Wymieszaj z pozostałymi składnikami. Upiecz biszkopt (30 min w temp. 180˚C). Odstaw, aby ostygł.

  2. Masa I: obie galaretki rozpuść w pół litra wrzątku. Dodaj wiśnie. Tężejącą masę wylej na ciasto. Wstaw do lodówki, aby dobrze zastygła

  3. 3. Masa II: zagotuj mleko z kawą cappucino. Ostudź, ubij ze śnieżkami. Żelatynę namocz i rozpuść w pół szklanki wrzątku. Kiedy ostygnie, wymieszaj z pianką. Krem wyłóż na masę wiśniową. Wstaw do lodówki. Posyp startą gorzką czekoladą

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://mamdziecko.interia.pl/kuchnia-dla-malucha/news-cappuccino,nId,1399485#utm_source=sg&utm_medium=referral&utm_campaign=recipes

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń