Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dotyk Anioła to nieziemsko delikatne ciasto o smakach rodem z egzotycznej, rajskiej wyspy. Wykorzystaj do niego ulubione owoce tropikalne, np. mango albo miechunkę peruwiańską.
gdy zostaną nam białka po faworkach można zrobić takie oto ciasto :))
Odsłon: 39619
Skrzydła anioła to cudownie chrupiące, słodkie przekąski na karnawał. Kuszą s...
Odsłon: 6641
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2955
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1288
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 240
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2955
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1288
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 240
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Pod koniec dodaj stopniowo cukier. Zmniejsz obroty miksera i dodawaj do piany po jednym żółtku. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej przez sitko. Dodaj partiami do masy jajecznej, delikatnie mieszając łyżką (tak, by piana nie opadła).
Natłuść formę o wymiarach około 25x25 cm. Przelej do niej ciasto na biszkopt i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C. Piecz przez około 20-25 minut. Przestudź.
Przygotuj galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając nieco mniej wody (400 ml zamiast 500 ml). Pokrój drobno owoce i wymieszaj je z galaretką, gdy zacznie tężeć.
Rozpuść żelatynę w niewielkiej ilości gorącej wody. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej, wymieszaj z jogurtem i przestudź. W osobnym naczyniu ubij na sztywno śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. Dodaj 2-3 łyżki śmietany do przestudzonej żelatyny i wymieszaj. Tak przygotowaną połącz z resztą śmietany. Wsyp do niej wiórki kokosowe, połącz z przestudzoną masą czekoladową i wymieszaj krem łyżką. Wyłóż na biszkopt warstwę galaretki z owocami, a następnie warstwę kremu. Udekoruj płatkami migdałowymi. Wstaw do lodówki na około 4 godziny.
Przepisy Desery
Desery
Galette – tarta ze śliwkami
Desery
Tarta truskawkowa z bezą
Desery
Ciasto trociniak
Desery
Brzoskwiniowa chmurka
Galette – tarta ze śliwkami
Galette to w skrócie, kruchy placek o nieregularnych brzegach. Moja tarta pie...
Odsłon: 25
Tarta truskawkowa z bezą
Często piekę chałkę i zostaje mi wtedy kilka białek które mrożę na inną okazj...
Odsłon: 41