Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie i barwnie:) Biszkopt a na nim masa "ala ptasie mleczko" na kremówce z białą czekoladą z kolorowymi galaretkami w środku i na wierzchu.
Biszkopt: jajka rozbijamy, białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy z cukrem a gdy już cukier nie będzie wyczuwalny i masa będzie jasna wlewamy wrzątek i dokładnie mieszamy. Następnie porcjami dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy pianę z białek i dokładnie ale delikatnie mieszamy. Masę przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 45-50 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Odstawiamy do wystudzenia - najlepiej biszkopt upiec dzień wcześniej.
Masa: galaretki pomarańczową, czerwoną i zieloną przygotowujemy w trzech naczyniach /każdą: po 0,5 opakowania rozrabiamy w 1 szklance wrzątku/, przelewamy do płaskich naczyń /żeby lepiej nam było je potem pokroić/ i wstawiamy do lodówki.
Mleko zagotowujemy i dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy do czasu aż składniki dokładnie się połączą i odstawiamy do wystudzenia.
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do przestygniętej masy mleczno-czekoladowej dodajemy kremówkę i pianę z białek i delikatnie ale dokładnie mieszamy. Masę porcjami przekładamy na biszkopt a między poszczególnymi porcjami rozkładamy pokrojone w kostkę kolorowe galaretki z lodówki /ewentualnie pokrojone galaretki możemy dodać do masy, wymieszać i przełożyć na biszkopt/.
Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia na ok. 1 godzinę.
Ostatnią galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odstawiamy do wystygnięcia a następnie przelewamy na ciasto. Ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia.
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 118
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 206
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 1055
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 2327
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 118
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 206
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 1055
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 2327
Składniki
Biszkopt: jajka rozbijamy, białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy z cukrem a gdy już cukier nie będzie wyczuwalny i masa będzie jasna wlewamy wrzątek i dokładnie mieszamy. Następnie porcjami dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy pianę z białek i dokładnie ale delikatnie mieszamy. Masę przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 45-50 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Odstawiamy do wystudzenia - najlepiej biszkopt upiec dzień wcześniej. Masa: galaretki pomarańczową, czerwoną i zieloną przygotowujemy w trzech naczyniach /każdą: po 0,5 opakowania rozrabiamy w 1 szklance wrzątku/, przelewamy do płaskich naczyń /żeby lepiej nam było je potem pokroić/ i wstawiamy do lodówki. Mleko zagotowujemy i dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy do czasu aż składniki dokładnie się połączą i odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do przestygniętej masy mleczno-czekoladowej dodajemy kremówkę i pianę z białek i delikatnie ale dokładnie mieszamy. Masę porcjami przekładamy na biszkopt a między poszczególnymi porcjami rozkładamy pokrojone w kostkę kolorowe galaretki z lodówki /ewentualnie pokrojone galaretki możemy dodać do masy, wymieszać i przełożyć na biszkopt/. Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia na ok. 1 godzinę. Ostatnią galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odstawiamy do wystygnięcia a następnie przelewamy na ciasto. Ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia.
Przepisy Desery
Desery
Gofry z dżemem i bitą śmietaną
Desery
Sernik na zimno - idealny na lato!
Desery
Naleśniki z serem i sosem owocowym
Desery
Sernik krówkowy
Gofry z dżemem i bitą śmietaną
Polecam pyszne gofry obłożone dżemem i ozdobione bitą śmietaną. Gofry są bar...
Odsłon: 96
Sernik na zimno - idealny na lato!
Owocowy sernik na zimno z galaretką - idealny na lato
Odsłon: 628