Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowe ciasto z masą serową - wilgotne, wyraziste w smaku, pyszne.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 282
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 282
Składniki
Ciasto kakaowe: Masło umieścić w rondelku z cukrem, wodą i kakao, zagotować na małym ogniu i wystudzić. Masa może być letnia, aby pozostała płynna. Ubić pianę z białek, pod koniec ubijania dodając żółtka. Do przestudzonej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, pianę i wymieszać.
Masa serowa: Białka ubić na pianę. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać zmielony lub przeciśnięty przez praskę ser oraz kaszę mannę, proszek do pieczenia i ubitą pianę z białek, wymieszać.
Formę o wymiarach ok. 25x36 cm natłuścić lekko olejem i posypać mąką, przełożyć do niej ciasto kakaowe, a na ciasto łyżką wykładać masę serową w nieregularnych odstępach. Piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 60 minut.