Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne drożdżowe ciasto. Znak zbliżającej się wielkimi krokami jesieni. Długo pozostaje świeże;)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3592
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3780
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 345
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 631
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3592
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3780
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 345
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 631
Składniki
Drożdże instant wymieszać z przesianą mąką.
Dodać cukier, sól oraz cukier waniliowy.
ieszać z przesianą mąką. Dodać cukier, sól oraz cukier waniliowy. Mleko wraz z masłem umieścić w garnuszku i podgrzewać.
Ciepłe mleko wraz z roztopionym masłem dodać do mąki, wymieszać.
Na sam koniec wybić jaja.
Ciasto dokładnie wyrobić, powinno być gładkie i elastyczne. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce.
Gotowe ciasto powinno podwoić swoją objętość.
Gdy ciasto wyrośnie wyłożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Powkładać owoce i pozostawić do wyrośnięcia.
W między czasie nagrzać piekarnik do 180 stopni. Piec ciasto przez około 40 minut. Smacznego ;)