Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżówki z serem. Pyszne, mięciutkie. Idealne na drugie śniadanie, albo na deser. Do kawy, herbaty, lub mleka. Drożdżówki sprawdzą się zawsze i wszędzie. Moje drożdżówki posypałam cukrem pudrem, ale można polać je lukrem.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 106
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16023
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 164
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 667
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 106
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16023
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 164
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 667
Składniki
Ciepłe mleko wlać do miski. Dodać cukier i drożdże. Wymieszać i zostawić na 10-15 minut. Po tym czasie wsypać mąkę, sól, dodać jajko i olej. Wyrobić ciasto robotem, lub mikserem z hakami. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
W międzyczasie przygotować ser. Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Rozwałkować na prostokąt. Na ciasto wyłożyć ser i rozsmarować. Cześć ciasta złożyć wzdłuż do połowy, nakryć drugą częścią ciasta. Lekko docisnąć.
Następnie pokroić na 10 części. Każdą część ciasta skręcić na 2 lub 3 razy i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Białko wymieszać z cukrem. Posmarować drożdżówki i zostawić jeszcze na 10-15 minut do napuszenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni 25-30 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.