Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zasmakuje każdemu. Jest trochę pracochłonny, ale galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i wylewamy jej cienką warstwę, dlatego galaretka szybciej tężeje.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 657
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 37
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 207
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 331
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 133
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4614
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 657
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 37
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 207
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 331
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 133
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4614
Składniki
Przygotować szczelnie naczynie (o wymiarach około 30x20cm) i wyłożyć je folią spożywczą. Na dnie układamy owoce (ja ułożyłam kawałki gruszki wycięte w kształcie serc). Jedną z galaretek rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Lekko przestudzić, zalać owoce i wstawić do lodówki. Kiedy galaretka stężeje, przygotować następną. Również rozpuścić ją w 250 ml gorącej wody, lekko przestudzić i dodać 50 ml kremówki. Dobrze wymieszać i wylać na pierwszą, zastygniętą, warstwę. Na warstwie galaretki z kremówką ułożyć kolejne owoce (u mnie były to ziarenka granatu). Analogicznie przygotować kolejne warstwy deseru - na owoce wylać galaretkę, później galaretkę z kremówką, wyłożyć kolejną porcję owoców, galaretkę i na koniec galaretkę z kremówką.
Deser umieścić w lodówce na przynajmniej 2 godziny. Gdy wszystkie warstwy stężeją, położyć na naczyniu dużą deskę i odwrócić naczynie do góry dnem. Ściągnąć naczynie i folię spożywczą.