Do góry

Desery Przepis na:

Jak szybko ugotować pyszne ciasta z nadzieniem z banana i twarogu

Jak szybko ugotować pyszne ciasta z nadzieniem z banana i twarogu

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 811

Dodano:

Odsłon: 328

Te proste ciasta gotuję z twarogiem i bananem i podawam ze śmietaną. Takie ciasta są spożywane nawet przez dzieci, które nie lubią twarogu.

Składniki

  • banan - 1 szt
  • twarożek - 200 g
  • cukier - 1 łyżka
  • pita - 3 arkusze
  • jajka - 2 szt.
  • olej do smażenia
  • Śmietana
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jak szybko ugotować pyszne ciasta z nadzieniem z banana i twarogu

Przygotowanie

  1. Drobno posiekaj banana, dodaj do niego twaróg i cukier. Pokrój chleb pita w paski i owiń go nadzieniem twarogowym. Wymieszaj dwa jajka widelcem. Zanurz placki w jajku i smaż na małym ogniu, aż złoty kolor.
    Podawać ze śmietaną.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń