Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuściane paczuszki"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę i oprósz solą. Odstaw na kilka minut, by puściła sok.
Następnie wrzuć ją na rozgrzany olej, a po chwili dodaj oczyszczoną i pociętą w słupki marchew. Warzywa zasyp ryżem i zalej wywarem. Gotuj do czasu, aż ryż wchłonie cały płyn.
Po ostudzeniu połącz z jajkami i tymiankiem.
Liście kapusty sparz, nałóż na nie porcje ryżu i zwiń w paczuszki. Zwiąż szczypiorkiem, a następnie umieść w garnku wypełnionym wrzątkiem. Gotuj około 20 minut.
Danie podawaj z lekkim sosem pomidorowym.
Czas: 80 min. 1 porcja = 260 kcalŹródło: Kurier TV