Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karmelowe trufle w kakao"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Tabliczki czekolady karmelowej pokrój na małe kawałki i wrzuć do miski. Śmietankę zagotuj w garnku i jeszcze gorącą zalej karmelowe kostki w misce. Całość pozostaw na 5 minut, by czekolada się rozpuściła.
Dodaj miękkie masło i dobrze wymieszaj. Miskę przykryj szczelnie folią spożywczą i pozostaw na 2 godziny w lodówce.
Z gęstej masy karmelowej formuj niewielkie kulki i obsyp je kakao. Pozostaw w lodówce na godzinę, do całkowitego zastygnięcia.
Gotowe trufle powkładaj do papierowych foremek na magdalenki i wyłóż na przykład na paterę.Źródło: Tele Tydzień