Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasz jaglana z figami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 71
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 52
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 71
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 52
Składniki
Kaszę jaglaną przesyp do garnka z grubym dnem. Praż kilka minut, stale mieszając.
Dolej gorące mleko, dodaj wydrążoną laskę wanili, szczyptę soli oraz miód. Gotuj pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, aż kasza wchłonie prawie cały płyn.
Pokrojone figi przesmaż na maśle. Zasyp cukrem, dodaj ziarenka wanilii i skarmeli zuj. Dolej wodę i podgrzej.
Dodaj owoce z syropem do kaszy i posyp ją ziarnami.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax