Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki deser. Pyszny na zimno i gorąco.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4326
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11743
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6714
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5557
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13834
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4326
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11743
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6714
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5557
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13834
Składniki
Sok z cytryny wymieszałem z połową szklanki wody. Gruszki obrałem i wyciąłem gniazda nasienne, kroiłem w kostkę i wrzucałem do wody z cytryną żeby nie ściemniały. Gruszki zagotowałem z cukrem aż zaczęły się rozpadać. Chciałem zachować cząstki owoców, więc nie gotowałem ich na „papkę”
. Drugą połowę wody wlałem do słoika, wsypałem mąkę ziemniaczaną i wstrząsnąłem słoikiem, aż się rozpuściła. Następnie wlałem to do gotujących się gruszek i mieszałem podgrzewając do uzyskania konsystencji kisielu. Dla podkręcenia koloru dodałem szczyptę kurkumy. Z podanych ilości wyszły mi 3 duże porcje.