Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowe owocowe ciasto z mandarynkami z puszki. Trzy różne warstwy ciasta świetnie się komponują z masami.
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1618
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 403
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1618
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 403
Składniki
Ciasto z kakao: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy.
Ciasto z orzechami i biszkopt jasny: Robimy tak samo jak ciasto z kakao. Orzechy kroimy drobno.
Masa: W niedużej ilości mleka rozrabiamy żółtka i mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami. Na gotujące mleko wlewamy żółtka, mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Margarynę ucieramy i dodajemy chłodny krem. Masę dzielimy na pół do jednej połowy dodajemy pokrojone drobno mandarynki, a do drugiej tężejącą galaretkę rozpuszczoną w pół szklanki wody.
Przełożenie: Biszkopt jasny- masa z mandarynkami- biszkopt z orzechami- masa z kakao- biszkopt z kakao