Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto z wykorzystaniem letnich owoców. Miało być z jagodami, ale nie dojechały z Polski, więc musiałam zadowolić się borówkami amerykańskim.
Szybkie i proste w przygotowaniu pomarańczowe babeczki idealne do koszyczka l...
Odsłon: 127
Szybkie i proste w przygotowaniu pomarańczowe babeczki idealne do koszyczka l...
Odsłon: 127
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Jagody przebrać, umyć i osuszyć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać masło i maślankę. Nadal miksując wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wmieszać połowę jagód. Masę przełożyć do formy, posypać resztą jagód i płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40-45 minut. Po upieczeniu ostudzić, a przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Sernik na 10 jajach
Desery
Blok czekoladowy.
Desery
Mazurek tradycyjny
Desery
Blok czekoladowy Ewy Wachowicz
Sernik na 10 jajach
Wielokrotnie ulepszany przepis mojej mamy na idealnie puszysty i kremowy w sm...
Odsłon: 4
Blok czekoladowy.
Blok czekoladowy, czyli słodkości z PRL-u. :)
Odsłon: 32