Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto z wykorzystaniem letnich owoców. Miało być z jagodami, ale nie dojechały z Polski, więc musiałam zadowolić się borówkami amerykańskim.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3914
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19860
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2993
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4169
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3914
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19860
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2993
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4169
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Jagody przebrać, umyć i osuszyć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać masło i maślankę. Nadal miksując wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wmieszać połowę jagód. Masę przełożyć do formy, posypać resztą jagód i płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40-45 minut. Po upieczeniu ostudzić, a przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego :)