Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto z wykorzystaniem letnich owoców. Miało być z jagodami, ale nie dojechały z Polski, więc musiałam zadowolić się borówkami amerykańskim.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10400
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336742
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4266
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423582
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10400
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336742
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4266
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423582
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Jagody przebrać, umyć i osuszyć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać masło i maślankę. Nadal miksując wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wmieszać połowę jagód. Masę przełożyć do formy, posypać resztą jagód i płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40-45 minut. Po upieczeniu ostudzić, a przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego :)