Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wprawdzie nie sezon na pierniki ale zapewniam że to najlepsze ciasto ze śliwkami! Miękkie, puszyste i wilgotne ciasto miodowe, nie całkiem piernikowe bo nie dodałam przyprawy do piernika ;) Słodycz miodu idealnie współgra ze śliwkami. Ja już wiem że to ciasto wejdzie na stałe do naszego menu :) Do koniecznego wypróbowania!
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 223
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2214
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 969
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 223
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2214
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 969
Składniki
Do miski olać olej, dodać miód, cukier, całe jajka, mąkę, śmietanę, sól i sodę. Zmiksować na jednolite ciasto.
Wlać do tortownicy o średnicy 25 cm, wyrównać. Na wierzch ułożyć połówki śliwek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 35-40 min. (do suchego patyczka).