Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki jogurtowe z jagodami i kruszonką"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 97
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 29
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 97
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 29
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej sztuki 1,10 zł
Kruszonka: Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem, dodajemy zimne masło, zagniatamy. Wkładamy do lodówki. .2. Ciasto: W jednym naczyniu mieszamy wszystkie suche ciasta, w drugim mokre. Mokre wlewamy do suchych, mieszamy, a następnie dodajemy wcześniej umyte i osuszone jagody. Delikatnie łączymy wszystkie .
Ciastem napełniamy foremki do pełna. Na wierzch rozkruszamy palcami schłodzone ciasto z lodówki. Pieczemy 18-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC.
Wartość odżywcza jednej sztuki 155 kcal Białko 3,4 g/Tłuszcz 9 g/Węglowodany 25 gŹródło: Rewia