Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffinki z kremem z białej czekolady"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Ciemną czekoladę siekamy na drobne kawałki i roztapiamy razem ze 125 g masła w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. Przekładamy do miski i dodajemy cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli, jaja, mąkę, proszek do pieczenia i krótko miksujemy, żeby się połączyły.
Zagłębienia w blachach do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Do każdego nakładamy ciasto do 3/4 wysokości. Pieczemy ok. 20 minut w 180oC, studzimy.
Białą czekoladę dzielimy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zostawiamy do ostygnięcia. Do serka dodajemy 40 g miękkiego masła i miksujemy.
Następnie łączymy z białą czekoladą, aby powstał aksamitny krem, który przekładamy do rękawa cukierniczego z gwiazdkową końcówką. Krem wyciskamy na babeczki.Źródło: Rewia