Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, latwe do wykoniania ciasto- w sam raz do popoludniowej kawy :) Nie jest zbyt slodkie dzieki dodatkowi wisni- szczerze polecam.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 56
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 329
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2550
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 56
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 329
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2550
Składniki
Margaryne wlozyc do rondelka, dodac cukry, kakao, olej i wode- podgrzewac na wolnym ogniu, ciagle mieszajac, az do roztopienia sie skladnikow. Mase wystudzic.
Do przestudzonej masy dodawac po kolei zoltka, make wymieszana z proszkiem do pieczenia i dokladnie wymieszac (ciasto bedzie bardzo geste). Ubic 5 bialek na sztywna piane, dodawac je stopniowo do ciasta i powoli, dokladnie wymieszac.
Keksowke (10x 35 cm) wysmarowac margaryna i posypac bulka tarta. Wlac ciasto do formy, posypac obficie wydrylowanymi wisniami (wisnie przed wylozeniem na ciasto mozna obtoczyc delikatnie w mace- dzieki temu nie opadna na dno ciasta). Piec ciasto w nagrzanym do 180 stopni piekarniku okolo 55-60 minut (sprawdzic patyczkiem).