Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 156
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 156
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym
Na stolnicę wysypujemy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, dodajemy ser, śmietanę oraz masę z żółtek.
Wszystkie składniki dokładnie zagniatamy. Rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm. Szklanką wycinamy oponki, dodatkowo ze środka mniejszym kieliszkiem wycinamy kółeczko, aby powstał oponek z dziurką.
Oponki smażymy na głębokim oleju, z obu stron na złoty kolor. Życzę smacznego.