Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym
Na stolnicę wysypujemy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, dodajemy ser, śmietanę oraz masę z żółtek.
Wszystkie składniki dokładnie zagniatamy. Rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm. Szklanką wycinamy oponki, dodatkowo ze środka mniejszym kieliszkiem wycinamy kółeczko, aby powstał oponek z dziurką.
Oponki smażymy na głębokim oleju, z obu stron na złoty kolor. Życzę smacznego.