Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym
Na stolnicę wysypujemy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, dodajemy ser, śmietanę oraz masę z żółtek.
Wszystkie składniki dokładnie zagniatamy. Rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm. Szklanką wycinamy oponki, dodatkowo ze środka mniejszym kieliszkiem wycinamy kółeczko, aby powstał oponek z dziurką.
Oponki smażymy na głębokim oleju, z obu stron na złoty kolor. Życzę smacznego.