Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny deser kawowy.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wiśnie umyć i wydrylować. Sok zagotować z cukrem, wrzucić do niego wiśnie i gotować pod przykryciem 5-10 minut. Wyjąć wiśnie i schłodzić je w lodówce. Sok ostudzić. Kawę rozpuścić w łyżce wody i ostudzić. Białka ubić na sztywno, żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodając powoli sok z gotowania wiśni. Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru pudru, dodać do niej kawę i połączyć bardzo delikatnie z masą żółtkową i ubitymi białkami. Wiśnie przełożyć do pucharków i zalewać pianką. Natychmiast podawać, deser nie nadaje się do dłuższego przechowywania.