Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny deser kawowy.
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 336
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 348
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 218
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 118
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 336
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 348
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 218
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 118
Składniki
Wiśnie umyć i wydrylować. Sok zagotować z cukrem, wrzucić do niego wiśnie i gotować pod przykryciem 5-10 minut. Wyjąć wiśnie i schłodzić je w lodówce. Sok ostudzić. Kawę rozpuścić w łyżce wody i ostudzić. Białka ubić na sztywno, żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodając powoli sok z gotowania wiśni. Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru pudru, dodać do niej kawę i połączyć bardzo delikatnie z masą żółtkową i ubitymi białkami. Wiśnie przełożyć do pucharków i zalewać pianką. Natychmiast podawać, deser nie nadaje się do dłuższego przechowywania.