Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, szczególnie na upalne dni! Oczywiście można je przygotować również z innymi owocami i innymi smakami galaretki.
Znudziły Ci się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Jest bardzo...
Odsłon: 1741
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przyg...
Odsłon: 5435
Jeśli planujesz obiad z wykorzystaniem fileta kurczaka, mam świetny przepis,...
Odsłon: 4377
Znudziły Ci się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Jest bardzo...
Odsłon: 1741
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przyg...
Odsłon: 5435
Jeśli planujesz obiad z wykorzystaniem fileta kurczaka, mam świetny przepis,...
Odsłon: 4377
Składniki
Galaretkę poziomkową rozpuścić w połowie porcji wody podanej na opakowaniu i przestudzić, ale nie dopuścić do stężenia.
Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową (sam spód) i ułożyć ciasno biszkopty.
Śmietanę ubić na sztywno, powoli dodawać płynną galaretkę i zmiksować ze śmietaną. Wylać na biszkopty i wstawić do lodówki do stężenia, na minimum 2 godziny.
Rozpuścić drugą galaretkę i wystudzić. Na zastygniętej piance ułożyć połówki truskawek i wylać galaretkę. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.