Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki faszerowane szpinakiem"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 640
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 640
Składniki
Grzyby oczyścić, trzony wyciąć. Szpinak umyć, przebrać. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Rozgrzać olej, zeszklić cebulę i posiekany czosnek.
Dodać szpinak. Dusić pod przykryciem, przyprawić solą, pieprzem, bazylią i sokiem z cytryny. Wymieszać z serkiem topionym. Pomidory osączyć z oliwy, pokroić w wąskie paski. Dodać do szpinaku.
Grzyby wstawić do piekarnika (200°C). Piec ok. 10 minut, wyjąć, nadziać szpinakiem, wstawić jeszcze na 5 minut do pieczenia, posypać parmezanem.
Do potrawy najlepiej nadają się pieczarki odmiany portobello – są bardzo duże. Można je dostać w supermarketach.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium