Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone warzywa"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 29
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 29
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Składniki
50 min • Porcja 110 kcal • Przepis na 2-3 porcje
Ziemniaki, fasolkę szparagową oraz cukinię dokładnie myję (jeśli ziemniaki nie są młode, trzeba je obrać). W jednym garnku, w osolonej wodzie, gotuję połówki ziemniaków 2-3 min, aż będą półtwarde (starsze ziemniaki gotuję trochę dłużej).
Fasolkę kroję na pół, usuwam ogonki i włókna i gotuję ją w drugim garnku. Warzywa odcedzam.
Cukinię przecinam wzdłuż na pół i kroję w dość grube plastry. Czosnek obieram i kroję na małe kawałki.
Do naczynia żaroodpornego wlewam oliwę. Dodaję ostrą paprykę i sól, mieszam. Wrzucam wszystkie warzywa. Posypuję je czarnuszką, mieszam, aby połączyły się z oliwą. Warzywa można nią jeszcze skropić.
Piekę je ok. 30 min w temp. 180oC, aż warzywa zmiękną. Można posypać je dodatkowo czarnuszką.
Aneta Klimecka z KatowicŹródło: Kobieta i życie