Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 470
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 470
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Składniki
Do miski wlej 200 ml letniej wody. Dodaj sól, oliwę, cukier i drożdże. Stopniowo wsyp mąkę i zagnieć ciasto. Owiń je folią i wstaw do lodówki. Następnie rozwałkuj i przenieś na blachę, formując nieco wyższy brzeg.
sosu wymieszaj i przypraw. Ciasto posmaruj sosem, posyp grubo startą mozzarellą i poukładaj na nim plasterki kiełbasy. Wstaw do piekarnika i piecz w 220° C, dopóki ser się nie roztopi.
Wyjmij pizzę z piekarnika i udekoruj przygotowanymi warzywami. Z parówki zrób nos, usta z kukurydzy, oczy z pomidorów, a włosy z marchewki.Źródło: Na żywo