Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ciasto z kwaskowatymi papierówkami. Proste w przygotowaniu, dlatego każdy laik poradzi sobie z jego upieczeniem.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Składniki
Mąkę przesiej wraz z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj pokroje w kostkę masło i zacznij siekać. Następnie wbij jajko i wyrabiaj rękoma do połącznie składników.
Z ciasta uformuj kulę i podziel na dwie części. Pierwszą z nich wyłóż na spód tortownicy i ranty, ponakłuwaj i podpiecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C. Drugą zawiń w folię i odłóż
Jabłka umyj, obierz ze skórki, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój na plastry. Wymieszaj z cynamonem i wyłóż na podpieczony spód. Przykryj pozostałą częścią ciasta i ponakłuwaj.
Piecz w 180 stopniach C przez 30 minut.