Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ciasto z kwaskowatymi papierówkami. Proste w przygotowaniu, dlatego każdy laik poradzi sobie z jego upieczeniem.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2615
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20111
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 561
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 709
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7138
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2615
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20111
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 561
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 709
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7138
Składniki
Mąkę przesiej wraz z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj pokroje w kostkę masło i zacznij siekać. Następnie wbij jajko i wyrabiaj rękoma do połącznie składników.
Z ciasta uformuj kulę i podziel na dwie części. Pierwszą z nich wyłóż na spód tortownicy i ranty, ponakłuwaj i podpiecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C. Drugą zawiń w folię i odłóż
Jabłka umyj, obierz ze skórki, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój na plastry. Wymieszaj z cynamonem i wyłóż na podpieczony spód. Przykryj pozostałą częścią ciasta i ponakłuwaj.
Piecz w 180 stopniach C przez 30 minut.