Smaczny pomysł na "Placki ziemniaczane po zbójnicku"
Placki ziemniaczane po zbójnicku
Składniki
- 4 duże ziemniaki
- cebula
- 2 łyżki mąki
- jajko
- sól
- pieprz
- olej
- pół kg mięsa wołowego
- cebula
- czerwona papryka
- pieprz cayenne
- śmietana 18%
Składniki
- 4 duże ziemniaki
- cebula
- 2 łyżki mąki
- jajko
- sól
- pieprz
- olej
- pół kg mięsa wołowego
- cebula
- czerwona papryka
- pieprz cayenne
- śmietana 18%

Etapy przygotowania
Zetrzyj na tarce ziemniaki i cebulę. Wsyp szczyptę soli, poczekaj, aż warzywa puszczą sok i mocno je odciśnij. Wtedy dodaj jajko, mąkę oraz pieprz. Masę wymieszaj, usmaż dwa duże placki.
Wołowinę pokrój w kostkę, podsmaż na gorącym tłuszczu, po czym uduś w szybkowarze.
Pociętą w paski w paprykę zeszklij na patelni razem z poszatkowaną cebulą.
Miękkie mięso połącz z warzywami i dopraw pieprzem.
Rozłóż na plackach przygotowany farsz i po łyżce śmietany.
<strong>Przepis nadesłał: Piotr Witkowski</strong>Źródło: Kurier TV
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 94

Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17865
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 487
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 5679

Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2903
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 94

Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17865
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 487
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 5679

Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2903


Składniki
- 4 duże ziemniaki
- cebula
- 2 łyżki mąki
- jajko
- sól
- pieprz
- olej
- pół kg mięsa wołowego
- cebula
- czerwona papryka
- pieprz cayenne
- śmietana 18%
Zetrzyj na tarce ziemniaki i cebulę. Wsyp szczyptę soli, poczekaj, aż warzywa puszczą sok i mocno je odciśnij. Wtedy dodaj jajko, mąkę oraz pieprz. Masę wymieszaj, usmaż dwa duże placki.
Wołowinę pokrój w kostkę, podsmaż na gorącym tłuszczu, po czym uduś w szybkowarze.
Pociętą w paski w paprykę zeszklij na patelni razem z poszatkowaną cebulą.
Miękkie mięso połącz z warzywami i dopraw pieprzem.
Rozłóż na plackach przygotowany farsz i po łyżce śmietany.
<strong>Przepis nadesłał: Piotr Witkowski</strong>Źródło: Kurier TV