Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki ziemniaczane po zbójnicku"
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1303
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36662
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3755
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 550
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2954
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1303
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36662
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3755
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 550
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2954
Składniki
Zetrzyj na tarce ziemniaki i cebulę. Wsyp szczyptę soli, poczekaj, aż warzywa puszczą sok i mocno je odciśnij. Wtedy dodaj jajko, mąkę oraz pieprz. Masę wymieszaj, usmaż dwa duże placki.
Wołowinę pokrój w kostkę, podsmaż na gorącym tłuszczu, po czym uduś w szybkowarze.
Pociętą w paski w paprykę zeszklij na patelni razem z poszatkowaną cebulą.
Miękkie mięso połącz z warzywami i dopraw pieprzem.
Rozłóż na plackach przygotowany farsz i po łyżce śmietany.
<strong>Przepis nadesłał: Piotr Witkowski</strong>Źródło: Kurier TV