Smaczny pomysł na "Placki ziemniaczane po zbójnicku"
Placki ziemniaczane po zbójnicku
Składniki
- 4 duże ziemniaki
- cebula
- 2 łyżki mąki
- jajko
- sól
- pieprz
- olej
- pół kg mięsa wołowego
- cebula
- czerwona papryka
- pieprz cayenne
- śmietana 18%
Składniki
- 4 duże ziemniaki
- cebula
- 2 łyżki mąki
- jajko
- sól
- pieprz
- olej
- pół kg mięsa wołowego
- cebula
- czerwona papryka
- pieprz cayenne
- śmietana 18%

Etapy przygotowania
Zetrzyj na tarce ziemniaki i cebulę. Wsyp szczyptę soli, poczekaj, aż warzywa puszczą sok i mocno je odciśnij. Wtedy dodaj jajko, mąkę oraz pieprz. Masę wymieszaj, usmaż dwa duże placki.
Wołowinę pokrój w kostkę, podsmaż na gorącym tłuszczu, po czym uduś w szybkowarze.
Pociętą w paski w paprykę zeszklij na patelni razem z poszatkowaną cebulą.
Miękkie mięso połącz z warzywami i dopraw pieprzem.
Rozłóż na plackach przygotowany farsz i po łyżce śmietany.
<strong>Przepis nadesłał: Piotr Witkowski</strong>Źródło: Kurier TV
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ciastka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1123

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 103
Ostatnio komentowane przepisy

Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ciastka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1123

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 103


Składniki
- 4 duże ziemniaki
- cebula
- 2 łyżki mąki
- jajko
- sól
- pieprz
- olej
- pół kg mięsa wołowego
- cebula
- czerwona papryka
- pieprz cayenne
- śmietana 18%
Zetrzyj na tarce ziemniaki i cebulę. Wsyp szczyptę soli, poczekaj, aż warzywa puszczą sok i mocno je odciśnij. Wtedy dodaj jajko, mąkę oraz pieprz. Masę wymieszaj, usmaż dwa duże placki.
Wołowinę pokrój w kostkę, podsmaż na gorącym tłuszczu, po czym uduś w szybkowarze.
Pociętą w paski w paprykę zeszklij na patelni razem z poszatkowaną cebulą.
Miękkie mięso połącz z warzywami i dopraw pieprzem.
Rozłóż na plackach przygotowany farsz i po łyżce śmietany.
<strong>Przepis nadesłał: Piotr Witkowski</strong>Źródło: Kurier TV