Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki ziemniaczane po zbójnicku"
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5803
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1194
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5803
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1194
Składniki
Zetrzyj na tarce ziemniaki i cebulę. Wsyp szczyptę soli, poczekaj, aż warzywa puszczą sok i mocno je odciśnij. Wtedy dodaj jajko, mąkę oraz pieprz. Masę wymieszaj, usmaż dwa duże placki.
Wołowinę pokrój w kostkę, podsmaż na gorącym tłuszczu, po czym uduś w szybkowarze.
Pociętą w paski w paprykę zeszklij na patelni razem z poszatkowaną cebulą.
Miękkie mięso połącz z warzywami i dopraw pieprzem.
Rozłóż na plackach przygotowany farsz i po łyżce śmietany.
<strong>Przepis nadesłał: Piotr Witkowski</strong>Źródło: Kurier TV